Kako brzo izbrisati više kontakata na iPhoneu

Brisanje više kontakata odjednom na iPhoneu nije mali podvig. Brisanje pojedinačnih kontakata s uređaja iPhone će potrajati dugo jer nema mogućnosti brisanja u Kontaktima na iPhoneu. U stvari, najlakši način da brzo izbrišete više kontakata s iPhonea ili iPada je da to učinite na Macu ili PC-u. Možete jednostavno masovno izbrisati više kontakata na računalu i rezultati će se pojaviti na vašem iPhone uređaju, pod uvjetom da su kontakti omogućeni u iCloud postavkama iPhone uređaja. Ovaj savjet opisuje kako ukloniti više kontakata s modela iPhone 7, iPhone 6 i starijih. Također ćemo opisati kako pojedinačno izbrisati kontakt s Vašeg iPhone uređaja i što učiniti ako obrišete sve svoje kontakte odjednom s iPhone uređaja jer se riješite telefona.

Navedeni videozapis je pregled iPhone Video Insider dnevnog video savjeta

Najlakši način za uklanjanje kontakata s uređaja iPhone 7 ili iPad ovisi o tome želite li izbrisati jedan kontakt ili ukloniti više kontakata odjednom.

Kako izbrisati jedan kontakt s uređaja iPhone ili iPad

  • Otvorite Kontakti i pronađite kontakt koji želite izbrisati
  • Dodirnite kontakt da biste otvorili posjetnicu
  • Dodirnite Uredi u gornjem desnom kutu kontaktne kartice

Dođite do dna zaslona i dodirnite Izbriši kontakt. Ponovno dodirnite Izbriši kontakt za potvrdu, a zatim dotaknite Gotovo

Kako izbrisati više kontakata s uređaja iPhone ili iPad

Za korisnike Mac računala:

Odjednom možete ukloniti više kontakata s uređaja iPhone ili iPad pomoću aplikacije Kontakti na Mac računalu. Da bi ovo funkcioniralo, morat ćete se prijaviti na isti iCloud na Mac računalu na koji je prijavljen vaš iPhone ili iPad i provjeriti je li Kontakti označeni.

Za prijavu:

  • Otvorite System Preferences i odaberite iCloud.
  • Ovdje se možete prijaviti i označiti Kontakti kako bi se sinkronizirali na vašim uređajima.

Nakon što se prijavite (ili ste već bili) u iCloud:

  • Otvorite aplikaciju Kontakti na Mac računalu. To možete pronaći u Programi.
  • Pregledom svih kontakata, držite pritisnut gumb naredbe na tipkovnici i kliknite sve kontakte koje želite izbrisati.

Desni klik i kliknite Izbriši kartice. Potvrdite brisanje.

Promjene će se ažurirati i na vašem iPhone uređaju.

Za korisnike računala:

  • Otvorite icloud.com na računalu i prijavite se s istim Apple ID-om koji ste prijavili s iCloudom na uređaju iPhone ili iPad.
  • Odaberite Kontakti.

  • Držite Ctrl i kliknite kontakte koje želite izbrisati.
  • Pritisnite tipku Delete na tipkovnici.

  • Potvrdite brisanje.

Kako izbrisati sve kontakte odjednom s iPhonea ili iPad-a

Korisnici iPhonea i iPad-a ponekad čine pogrešku masovnim brisanjem svih svojih kontakata i drugih osobnih podataka prije nego što su uključili uređaj umjesto da ga vrate na tvorničke postavke. To je osobito uobičajeno ako korisnik samo preda iPhone ili iPad drugom članu obitelji, ali to se događa i kada se uređaj prodaje.

Da biste zaštitili vašu privatnost i izbjegli komplikacije koje nastaju dijeljenjem Apple ID-a s drugom osobom, ne samo da ćete morati izbrisati sve svoje kontakte s uređaja iPhone ili iPad, nego ćete se u potpunosti morati odjaviti s usluge iCloud i izbrisati sve podatke iz uređaja iPhone ili iPad u potpunosti vraćanjem uređaja na tvorničke postavke.

Ako planirate predati izbrisani uređaj članu obitelji i želite biti u mogućnosti dijeliti App Store i iTunes kupovinu, to možete učiniti postavljanjem Obiteljskog dijeljenja, što vam omogućuje dijeljenje kupnji dok imate odvojene Apple ID-ove.